maandag 27 april 2009

VIDEOGEBRUIK KRANTEN STIJGT SPECTACULAIR

Online video provider Brightcove deed hiernaar een onderzoek.

De onderzoekers stellen dat het aantal geplaatste video's met 1.500% is gestegen. De Amerikaanse kranten die met Brightcove samenwerken, plaatsten in 2008 gemiddeld 638 video's per maand op hun website. Het jaar daarvoor waren dat er slechts 186 per maand.

Ook het aantal videostreams dat door de consument wordt bekeken, stijgt met 35% per kwartaal. Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar werden er door Brightcove in de VS 42,7 miljoen bekeken video's geteld.

"Brightcove maakt geen melding van reclame-inkomsten, maar zegt wel dat al zijn partners door het plaatsen van reclame inkomsten halen uit hun videos," aldus het magazine Media Daily. "Het belangrijkste formaat is daarbij een reclamespot van dertig seconden voorafgaand aan de video (pre-roll)."


De onderzoekers voegen er aan toe dat krantenuitgevers hun redacties trainen in het maken van videoreportages en gewezen televisie-makers inhuren om hun eigen videocontent op te bouwen. Er wordt aan toegevoegd dat de krantenuitgevers duidelijk beseffen dat online video's een middel zijn om de internetgebruiker langer op hun nieuwssite vast te houden.

Lees hier het onderzoek...

Geen opmerkingen: