maandag 27 april 2009

DE USER EXPERIENCE VAN VIDEO OP JE WEBSITE

Dit onderzoek werdt uitgevoerd op de video’s van Aegonbank.nl

Hieronder alvast wat highlights uit het artikel:

Aegon wil informatie geven over sparen en beleggen en het toelichten van de werking van het spaarproduct dmv video.

De video wordt gebruikt om de bezoeker een stap verder te helpen en te motiveren verder te kijken op de website.

Wordt bewust dat er een verschil is tussen online (actief en interactieve manier van video bekijken) en offline (passief en inactieve manier van video bekijken) video kijken. Dit heeft ook invloed op de manier van aanbieden van video op een website.
















Op Aegon wordt gebruikt gemaakt van een zgn. Talking-Head. Qua uitstraling e.d. zal de man het prima doen. Uit een eye tracking studie uit 2005 van Jakob Nielsen naar ‘talking head video’ (een video waarbij een ‘pratend hoofd’ informatie deelt) is gebleken dat bezoekers makkelijk afgeleid zijn tijdens het kijken van de video en veel naar elementen kijken die zich op de website ‘naast’ de video bevinden.

De respondenten waren enthousiast over het aanbieden van product informatie middels video’s op de website. Ze gaven aan direct de video aan te klikken wanneer ze de pagina voor het eerst bezoeken. De belangrijkste reden hiervoor is dat het minder effort kost de video te bekijken dan alle tekstuele productinformatie te lezen.

Verder bleek uit dit onderzoek ook dat, de op AEGON bank aanwezige, productgerelateerde video’s op informatievoorziening beter beoordeeld worden dan algemene video’s over bijvoorbeeld sparen en beleggen.

De lengte van de video’s op AEGON bank (50s -70s) werd als goed beoordeeld.

In één van de video’s op AEGON bank wordt een demo gegeven. Als we het hebben over ‘plezier tijdens het kijken’, dan scoort deze het beste.

Bekijk het hele onderzoek hier.

Erg interesant is het ook om dieper in eye-tracking onderzoeken te duiken van online video. Bekijk hier een eye-tracking onderzoek van o.a. Cnn video's.

Geen opmerkingen: