maandag 19 november 2007

FREE MAGENTA



T-Mobile
wil niet dat in Nederland andere bedrijven de kleur magenta (fel roze) gebruiken voor briefpapier of reclamecampagnes. Het Zwolse computerbedrijf Compello is gesommeerd om de kleur niet meer te gebruiken. Dat zei donderdag Marijke Sinnema, marketing manager van Compello.

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, heeft de kleur laten registreren bij het Europees merkenbureau. Sinnema zegt dat haar bedrijf de kleur ook heeft gedeponeerd bij het merkenbureau voor negentien landen. ,,We zijn in overleg met een advocaat om te kijken wat we moeten doen. We voelen ons overvallen door Deutsche Telekom en laten het er niet bij zitten.''

Niet alleen het Zwolse bedrijf, maar ook de radiozenders Slam FM en 100 procent NL is gesommeerd magenta niet meer te gebruiken.

Priscilla Tomasoa, woordvoerster van T-Mobile Nederland heeft gemeld dat het ANP bericht niet juist is. Het moederbedrijf Deutsche Telekom AG zit achter de juridische claim die niet het merk T-Mobile zou betreffen. Wij wachten op reactie en meer duidelijkheid van Deutsche Telekom AG.

Reactie T-Mobile Nederland

Het bureau Lava dook hier mooi op in met de site www.freemagenta.nl

Geen opmerkingen: